Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledare: Fråga Stikkan

Sydöstran svarar på frågor om ditten och datten. Inget mänskligt är oss främmande.
Frågor/svar • Publicerad 15 december 2023
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Nu tar staten över makten i klassrummen. Åt fanders med tillit och lärarprofession!
Nu tar staten över makten i klassrummen. Åt fanders med tillit och lärarprofession!Foto: TT

Skolkris

Regeringen vill förbjuda mobiltelefoner i skolan ... har förfallet gått så långt att ministrarna måste berätta för lärarna hur de ska se till att det blir ordning i klassrummet!

”Pensionerad lärare”

Annons

Bra fråga. Ministern motiverade förslaget med att eleverna har svårt att sova på grund av sitt surfande och dessutom digitalmobbar de varandra.

Snacka om förvandling av denna samling före detta liberaler och frihetskämpar! De har ägnat stor del av sin politiska karriär till att skälla på sossar som skriver folk på nästan hur de ska leva sina liv.

Men när de sitter med pekpinnen i handen så tvekar de inte en sekund att börja detaljreglera. Regeringen tar över föräldraansvaret och ber lärarprofessionen ta sig i brasan.

Så har regeringen också beslutat att fimpa det där med tillit som styrmedel!

Den har regeringen påminner oss om Fabian Månssons uttryck: Det är först när apan klättrat upp i trädet som vi får veta hur den ser ut i arslet.

”Den har regeringen påminner oss om Fabian Månssons uttryck: Det är först när apan klättrat upp i trädet som vi får veta hur den ser ut i arslet.”
Stig-Björn Ljunggren

Blekingekris

Den senaste befolkningsstatistiken visar att Blekinge fortsätter att minska. Det ser mycket illa ut. Är det inte dags att tillsätta en kriskommission för hela Blekinge?

”Oroad”

Både ja och nej. Att det är kris kan vi konstatera, i synnerhet som det inte är ett nytt fenomen, utan detta är en varaktig trend som ingen orkat försöka bryta.

Samtidigt är de problem Blekinge brottas med av en positiv typ. Det saknas arbetskraft, det som behövs är bostäder och infrastruktur, skolor och annan service, allt sådant som går att åstadkomma. OM det finns en politisk vilja.

Därför borde det tillsättas en möjlighetskommission, vars utgångspunkt är att gå från det vanliga bluddret till en bred samling över partigränser och verksamhetsfält. Det måste vara folk med som är väl förankrade i länets maktstrukturer, men samtidigt ha förmågan att tänka längre än näsan räcker.

Om inte den lokala beslutsfattare kan åstadkomma detta borde staten gå in och tvångsförvaltar länet med motivet att det är en strategiskt viktig landsdel som ur nationellt perspektiv inte får fortsätta förfalla.

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons