Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ida Larsson: Ledarkrönika: Den hycklande regeringen

I tider av kris och oro är splittring och ojämlikhet det sista vi behöver. Tyvärr är det precis vad vår regering levererar.
Ida LarssonSkicka e-post
Problem • Publicerad 22 januari 2024
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.
Och vem av dem är knähund?
Och vem av dem är knähund?Foto: Johan Nilsson/TT

Alla som tyckte att vi som varnade för vad som kommer hända om SD kommer in i finrummen var löjliga, vad tycker ni nu? På den här korta tiden med SD som stöd till regeringen har retoriken förändrats radikalt. Plötsligt lägger man förslag som ingen annan än SD hade kunnat föreslå för bara tre-fyra år sedan. Samtliga partier i regeringen uttalar sig rasistiskt, beter sig populistiskt och går över gräns efter gräns. Vad kommer härnäst?

Vi har en statsminister som anklagar alla med utländsk bakgrund för att inte vilja försvara Sverige. Helt ärligt. Vi ska vara glada att någon med utländsk bakgrund vill försvara Sverige så som regeringen håller på. De gör ju inget annat än att peka ut en väldigt stor grupp människor, får de att känna att de inte hör hemma här, att de inte är en del av samhället samt att de aldrig kommer kunna bli det. Det är attack efter attack på människor med annan etnisk bakgrund. Varför ska man vilja riskera sitt liv för att skydda något som inte skyddar en själv?

Annons

Jag säger inte att det är rätt att inte försvara Sverige som svensk medborgare. Jag säger att det är mångbottnat. Jag säger att de allra flesta svenska medborgarna, oavsett bakgrund, gör precis det de ska. Men man kan inte behandla människor hur som helst och sen förvänta sig guld och gröna skogar tillbaka.

”Regeringen slaktar vår välfärd och verkar inte ens tycka det är lite jobbigt.”
Ida Larsson

Regeringen slaktar vår välfärd och verkar inte ens tycka det är lite jobbigt. Att välja skattesänkningar före välfärden verkar inte ens vara ett val.

Jag vill ha en regering som vågar ta tag i problem. Som skattar bankerna och andra som gör övervinster och investerar i bostadsbyggande för vanligt folk, jämlika skolor och en trygg välfärd. En regering som förbjuder vinster i välfärden, som arbetar aktivt med att integrera istället för att segregera och en så simpel grej som en regering som faktiskt vågar stå upp emot folkmord.

Jag vill ha en regering som inte är knähund till ett parti där rasism, kvinnohat och brottslighet flödar. Regeringen skriker sig hesa om brottslighet när SD och M är de partier som har flest förtroendevalda som blivit dömda. Kristersson tar förintelseöverlevare i hand ena dagen och Jimmie Åkesson andra dagen. Ser ni inte hyckleriet som pågår?

Det kommer kräva enormt med tid och tålamod för att bygga upp det de förstör under de här åren.

Annons
Annons
Annons
Annons