Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jan G Andersson: Ledarkrönika: Flata högern

Flatheten inom borgerligheten inför de suspekta och direkt lögnaktiga kampanjmetoder som avslöjats av TV 4:s Kalla faktas wallraffande i Sverigedemokraternas trollfabriker är pinsam.
Jan G Andersson
Kalla fakta • Publicerad 15 maj 2024
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.
Jimmie Åkesson spelar förorättad och tycker att hans trollfabriker smutskastas av det ”vänsterliberala  etablissemanget”.
Jimmie Åkesson spelar förorättad och tycker att hans trollfabriker smutskastas av det ”vänsterliberala etablissemanget”.Foto: Stig-Björn Ljunggren

Särskilt när det visar sig att den borgfred som SD-regeringen kommit överens om i Tidö-samarbetet bara varit ett spel för galleriet utan de anonyma angreppen på de borgerliga partiernas ledare har varit legio.

När nu detta kommer i dagen levererar både Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson lama och tämligen intetsägande kommentarer typ Jimmie Åkesson har en del att förklara och tonar ner förtalet av de tre partierna , så att trollfabrikerna närmast framställs som oskyldigt pojkstreck.

Annons

Åkesson spelar naturligtvis som vanligt förorätta och vill se avslöjandena om sina trollfabriker smutskastning som det ”vänsterliberala etablissemangets kampanj”. mot sina oskyldiga sanningssägare.

De 3 partiledarna borde istället för att hålla fanan halvhögt, ta tag i i det här krypskyttet och denna gruelpropaganda och tala klarspråk.

Annars fortsätter SD:s lögnbrigader att sprida sin fantasifulla skräckvisioner och skratta åt dem bakom ryggen.

”Fortsätter det så här borde Kristersson et consortes ställa sig frågan om det inte är bättre att denna regeringskonstruktion faller än att regeringsmakten förfaller till denna SD-förpestning av det politiska samtalet.”
Jan G Andersson

Fortsätter det så här borde Kristersson et consortes ställa sig frågan om det inte är bättre att denna regeringskonstruktion faller än att regeringsmakten förfaller till denna SD-förpestning av det politiska samtalet.

De borgerliga partierna gick med öppna ögon in en konstellationen, där man gjorde sig beroende av Sverigedemokraterna och får nu ta konsekvenserna av SD:s dubbelspel. Särskilt när man där är missnöjd med att invandrarfrågan skjutits i bakgrunden, vindkraftmotståndet fått ges upp och kampanjen mot public service desarmerats, så har man bara propagandaljuget kvar att ta till i dessa EU-valtider.

Man inriktar sig på på att påstå, att EU tar över allt mer makt från nationerna, när fakta är att inga nationella maktbefogenheter lämnats över till EU sedan 2009.

Att det finns ett EU-parlament nämns mer huvud taget inte. Eftersom kunskapen i Sverige om vad EU åstadkommer är miserabel är manegen krattad för spridning av dessa lögner och SD vill leva kvar i förställningen att EU är emot snus och krökta gurkor.

Annons
Annons
Annons
Annons