GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Jan G Andersson: Ledarkrönika: Var är valrörel(S)en?

Varför bedriver Socialdemokraterna ingen valrörelse?
Jan G Andersson
Sverige • Publicerad 10 augusti 2022
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.
Statsminister Magdalena Andersson måste ge mer besked!
Statsminister Magdalena Andersson måste ge mer besked!Foto: Peter Wallberg

När statsminister Magdalena Andersson äntligen framträder efter en månads absolut tystnad har hon bara att komma med beskedet att det blir ingen fastighetsskatt som de moderata späckhuggarna åker omkring och varnar för.

Det hade varit bättre om Magdalena Andersson meddelat vad Socialdemokraterna vill göra och inte vad de inte vill.

Energiministerns halvkvävda visor om att hårt tyngda medborgare nog måste få ersättning också i vinter för den svindyra elen står i kontrast mot Moderaternas raka besked att det ska införas ett högkostnadsskydd för elförbrukarna precis som den norska regeringen föreslår. Det är märkligt att en månad före valet går den socialdemokratiska valrörelsen på tomgång.

Man kan jämföra med valrörelser från förr. I andrakammarvalet 1958 höll statsminister Tage Erlander i valrörelsen 35 stora valtal runt om i halva Sverige. Det var inte bara för att sprida sina budskap, utan för att lyssna av valstämningen ute i landet, men nu när valrörelserna flyttat in i TV-mediernas studior förvandlas valrörelserna mer och mer till tramsig underhållning och intränade Oneliners.

”Måste inte socialdemokraterna ha några besked till det folk man vill leda i en allt osäkrare och otryggare tid?”
Jan G Andersson

En annan förklaring till den socialdemokratiska tystnaden är att man förlitar sig på dörrknackningarna och i övrigt ska Magdalena Andersson framtona som upphöjd över partipolitikens futtighet som den överlägset mest kvalificerade landsmodern.

Men räcker det? Måste inte socialdemokraterna ha några besked till det folk man vill leda i en allt osäkrare och otryggare tid?

Jan G Andersson, fd chefredaktör Östa Småland