Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Heléne Björklund: Ledarkrönika: Vi gör skillnad!

Valet till Europaparlamentet har genomförts och vi har kampanjat i flera veckor för att öka valdeltagandet och för att höja engagemanget. Mina partivänner i Blekinge har knackat dörr, ringt väljare, debatterat och argumenterat för ett Europa som håller ihop i en orolig och farlig tid.
Heléne Björklund
Ledarkrönika • Publicerad tisdag 16:00
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.
Lina Jörnkrans, socialdemokratisk kandidat till Europaparlamentet
Lina Jörnkrans, socialdemokratisk kandidat till EuropaparlamentetFoto: Privat
Sandra Bizzozero, socialdemokratisk kandidat till Europaparlamentet.
Sandra Bizzozero, socialdemokratisk kandidat till Europaparlamentet.Foto: Patric Söderström

Jag är stolt ordförande i Blekinge och har sett hur partivänner har kämpat både morgon och kväll. Vi har fått många nya medlemmar på köpet.

Till er alla: mitt varmaste tack! Vilken insats ni gjort.

Annons

Nu har vi ett preliminärt resultat. Visserligen ska några röster till räknas och kryssen ska sammanställas. Men vi kan se att Socialdemokraterna har fått störst förtroende i varje blekingekommun. Vi kan också se att moderaterna, vänsterpartiet och miljöpartiet går fram i varje kommun. Och jag ser dessvärre att valdeltagandet är oroväckande lågt. Här har vi en gemensam uppgift, att fortsätta prata om Europa som en stark kraft som behöver hålla ihop när världen är orolig och som dessutom står för många av de beslut som ”träffar” oss här hemma i Blekinge och Sverige.

I Blekinge fick Socialdemokraterna strax under 29 procent av rösterna (preliminärt), vilket visar på ett starkt stöd för vår politik och våra kandidater.

Vi socialdemokrater är stolta över att så många av er väljare delar vår vision om ett Europa där alla människor har lika möjligheter, där rättvisa och solidaritet står i centrum, och där vi gemensamt tar oss an de stora utmaningar som vår kontinent står inför.

”Vi socialdemokrater är stolta över att så många av er väljare delar vår vision om ett Europa där alla människor har lika möjligheter, där rättvisa och solidaritet står i centrum, och där vi gemensamt tar oss an de stora utmaningar som vår kontinent står inför.”
Heléne Björklund

Jag vill också tacka våra kandidater; Sandra Bizzozero från Karlskrona som har varit vår Blekingekandidat. Hon har med outtröttligt engagemang och gott humör visat oss andra att vi orkar lite till. Sandra är en genuint nyfiken och äkta politiker som har lockat många att gå till vallokalen.

Vi har också fått förmånen av att ha Kommunals nationella kandidat Lina Jörnkrans från Sölvesborg som vallokomotiv hos oss. Lina har åkt runt i hela Sverige både fysiskt och digitalt och hon har med sin pigga person, sin gedigna erfarenhet av fackligt arbete och sitt arbete som undersköterska helt klart ökat valdeltagande för många som annars inte skulle ha röstat.

Både Sandra och Lina är typiska socialdemokrater från landsbygden. Stabila, trygga och hårt arbetande för ett bättre samhälle.

Jag vill avslutningsvis ta tillfället i akt att rikta ett stort och hjärtligt tack till alla er som röstade på Socialdemokraterna i årets Europaval. Ert stöd och ert förtroende betyder oerhört mycket för oss.

Vi kommer att fortsätta arbeta för att era röster ska höras i Europaparlamentet. Våra ledamöter kommer att kämpa för bättre arbetsvillkor, en starkare välfärd, och ett hållbart samhälle som tar klimathotet på största allvar. Vi tror på ett Europa där vi tillsammans kan skapa en bättre framtid för alla.

Tillsammans gör vi skillnad!

Heléne Björklund, stolt ordförande för Socialdemokraterna i Blekinge

Annons
Annons
Annons
Annons