Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledarstick: Har Region Blekinge en ledning?

Det har länge glunkats om huruvida Region Blekinge har en ledning eller inte. Det har ju varit lite till och från med den saken under åren.
Region Blekinge • Publicerad 26 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Dags för en första besiktning?
Dags för en första besiktning?Foto: Jörgen Klinthage

Därför är det inte förvånande att socialdemokraterna nu höjer rösten med tanke på den nuvarande ledningens oklara och dubbla budskap om hur budgeten för 2024 ska hållas.

”Hur ska ni ha det och vad är det som gäller?” undrar socialdemokraterna i en interpellation undertecknad Christina Mattisson, socialdemokraternas regionråd och gruppledare.

Annons

Socialdemokraterna konstaterar att regionstyret fastställt en budget för 2024 som visar plus samtidigt som prognosen visar minus 495 miljoner kronor!

Det är onekligen en viss skillnad ... och trots det råder det oklarhet kring hur detta underskott på en halv miljard kronor ska åtgärdas!

Socialdemokraterna säger därför:

”Dessa osäkerheter speglas även i medierapporteringen, där Regionstyrelsens ordförande Robert Lindén (SD) förnekar diskussioner om uppsägningar av vårdpersonal ena dagen, för att sedan rapporteras om neddragningar och stora besparingar som ska genomföras innan sommaren den andra dagen.”

”Vi får se vad svaret blir om Region Blekinges ekonomiska situation. Det är vi nyfikna på, vare sig vi är medborgare eller anställda. Och vi ledarskribenter väntar ivrigt på att få se vad regionstyret har för ledaregenskaper. Det är dags för en första besiktning.”
Stig-Björn Ljunggren

Socialdemokraternas interpellation till Lindén ställer frågor på temat: Hur ska ni ha det? Vad är det som gäller? När kommer besked?

Vi får se vad svaret blir om Region Blekinges ekonomiska situation. Det är vi nyfikna på, vare sig vi är medborgare eller anställda.

Och vi ledarskribenter väntar ivrigt på att få se vad regionstyret har för ledaregenskaper. Det är dags för en första besiktning.

SBL

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons