Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledarstick: Ledarsidan är sossiga

Inför varje val brukar mediera lansera ”valkompasser” där väljarna lät och händigt kan försöka matcha sig med de olika politiska partierna.
Publicerad 20 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Valkompass 2024 visar att Sydöstrans politiske chefredaktör har socialdemokratiska böjelser.
Valkompass 2024 visar att Sydöstrans politiske chefredaktör har socialdemokratiska böjelser.Foto: Stig-Björn Ljunggren

Sydöstrans ledarsida vågade sig på projektet för att undersöka hur nära den politiske chefredaktören ligger sina uppdragsgivare. Och det blev en lättnadens suck. Se bild från den TT-kompass som Expressen lanserat!

Nu ska det sägas några saker om dessa kompasser. För det första säger dessa ingenting om vilket parti som bör väljas. Det ger i bästa fall en första sortering.

Annons

Dessutom är det vettigt att göra olika svarsvarianter på samma kompass, prövaa flera, och se till att vikta sina egna mest centrala frågor, och inte glömma att också ta en titt på kandidaternas kvalité och profil.

Kanske är det just i detta val extra viktigt att se till vad som är huvudmotsättningen. Är det för eller emot ett EU som fokuserar på klimatfråga? Är det partier som vill driva Eurofrågan? Eller inte minst, är den centrala fråga ett demokratiskt eller auktoritärt styre av Europa?

Svaren på dessa frågor finns det ingen kompass som kan ge.

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons