Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ledarstick: Varning sossar!

SCB:mätningen kombinerat med det hyggligt lyckosamma Europaparlamentsvalet gör att socialdemokrater nu kan gå på semester. Eller?
SCB-mätningen • Publicerad 13 juni 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Opinionsmätningar - det går upp för att sen gå ner ...
Opinionsmätningar - det går upp för att sen gå ner ...Foto: Stig-Björn Ljunggren

Oppositionspartierna kan surfa på regeringens tafatta försök att skapa ordning i Sverige. Deras oförmåga att återge folk framtidstro gör att deras väljare blir demobiliserade medan oppositionens stödtrupper är på tå.

Så brukar det vara. De partier som har regeringsmakten förlorar stöd,. framför allt de mindre spelarna, och regeringen riktar in sig på att sista året innan valet skeppa ut en massa reformer och insatser för att få folk på gott humör igen.

Annons

De som är riktigt fräcka skickar några tusenlappar till pensionärerna lagom till vallokalerna öppnar ... det är sånt som händer i de bästa av familjer.

Till detta brukar också bidra att oppositionen blivit feta katter av de framgångsrika opinionsmätningarna och redan börjat fördela ministerposter i sina fantasier och därför blir förvånade och förtvivlade när folket inte längre gillar dem när valrörelsen går igång.

Valförluster grundläggs av goda opinionsmätningar.

När det blir val påminns vi om att det går upp för att sen gå ner ... möjligtvis är det nu som svensk arbetarrörelse bestämmer vad som kommer att hända i valet 2026.

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons