Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tid för ”tönt-pappans” revansch

Socialdemokraterna ökar kraftigt i den senaste mätningen från SIFO. Det talas om sensationella siffror och en enorm ökning. Inte oväntat. Den regering som styr i kris tenderar att öka i förtroende.
Publicerad 10 april 2020

Personligen stirrar jag mig sällan blind på opinionsmätningar. Det finns en enda opinionsmätning som räknas och det är den som sker på valdagen. Jag tror att det svenska folket önskar mer stabilitet, mer tydlighet och någon som faktiskt vågar säga nej när vinden som blåser säger ja. Det finns få saker som är så betryggande som ett rejält och fast handslag.

Stefan Löfvens förtroende ökar. Han är som bäst när det krisar. Han släpper allt och går direkt in i en allvarsam och ansvarstagande roll. Det är då hans verkliga kvalitéer blir synliga. Då syns den äkta människan Stefan. Inte statsministern. Inte socialdemokraten. Utan Stefan.

Annons

Jag läste ett ganska träffsäkert inlägg på Facebook förra veckan. Det gick ut på att Socialdemokraterna är som den där pinsamma föräldern. Lite töntig och lite gammaldags men samtidigt någon som är trygg att hålla i handen när det blåser. Det säger ganska mycket om dagens politiska landskap. Politiker tävlar om att vara mest med i tiden och kunna leverera snabba och slagkraftiga repliker. Men är det verkligen den ledaren vi vill ha?

Minns ni de där livliga tonårsfesterna från förr? När kvällen började ta slut och det alltid kom in någon pappa och skulle äga dansgolvet eller high five:a med kidsen? Den där pappan som ville framstå som ungdomlig och cool. Inledningsvis kunde det framstå som roligt men gick snabbt över att framstå som skämmigt. Men så fanns det också den där pappan som höll låg profil, scannade av läget och var lite av en ”tönt”. Han som yrvaket kom klädd i fleece-tröja och träskor och stod redo att skjutsa hem hela byns ungar som fått i sig en öl för mycket. Den pappan man visste att man kunde ringa om det krisade. Jag tror att det är precis den landsfadern folket behöver just nu.

Det är inte läge att vara den som skriker högst eller tävlar om att våga agera snabbast. Just nu är det tid för ”tönt-pappans” revansch. Den som kan ta ett djupt andetag och väljer att lyssna på professionen – inte opinionen. Den som leder utan behov av att kalla sig själv för chef.

Elina GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons