Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Det är så mycket man inte förstår

Nyheter • Publicerad 10 maj 2013

Om man tittar på bilder av ett ägg, i genomskärning, så är det ett skal utanpå, innanför detta en äggvita och i mitten av ägget finns en äggula som sitter fast upptill och nertill i små strängar. Det är som när en illusionist får en människa att sväva fritt i luften. Skillnaden är att där ser man inte navelsträngarna som gör det möjligt.

Men så inträffar något mycket märkligt. När man knäcker ägget i stekpannan har tingens ordning plötsligt upphört. När ägget hamnat i pannan befinner sig gulan av någon anledning i 99 fall av hundra inte i mitten längre. Den lägger sig på sidan.

Annons

Den som har en förklaring - mejla.

Det vimlar av liknande oförklarligheter. Som till exempel när man låter TV:n vara på när man ska äta. Då är det nästan alltid "Fråga Doktorn". Går det programmet varje dag?

Frågorna i programmet varierar, men ska man äta så är det sällan ett vanligt benbrott det handlar om. Snarare något som man helst inte skulle vilja bli informerad om alls. Fel kroppslig region och fel åkomma. Programledarnas inlevelse i en svampinfektion kan få en sensationell påverkan på aptiten.

En annan sak som kan uppta mina belastade tankar är varför täcket vill krypa ur påslakanet nertill. Huset är vad jag vet ganska vågrätt vad våningarna anbelangar, så det kan inte vara nån lutning som gör att täcket rasar neröver.

Och vore det så, så borde ju det mesta gå åt samma håll. Kuddar, lakan, jag, madrass. Nej, vi andra håller oss på plats. Det är bara täcket som ger sig av på en nattlig vandring. På morgonen sticker det ut en halv kvadratmeter som om påslakanet velat bli av med innehållet.

Den som har en förklaring till denna textila kräkreflex - mejla.

Jag skulle kunna förena oss i en betraktelde om hur det kan komma sig att det alltid börjar regna och blåsa upp skit när man har putsat fönster, men det kan vi ta en annan gång.

Nej, men annars har man väl koll på det mesta.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons