Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

100-åring fick grattis – efter Elizabeths död

Storbritannien • Publicerad 12 september 2022
Många lämnar en sista hälsning till den avlidna regenten. Men även drottningen hann få i väg något sista telegram i förra veckan. Bild från Buckingham Palace i London i söndags.
Många lämnar en sista hälsning till den avlidna regenten. Men även drottningen hann få i väg något sista telegram i förra veckan. Bild från Buckingham Palace i London i söndags.Foto: Nathan Denette/The Canadian Press/AP/TT

100-åriga Gwendolyn Hoare fick ett grattistelegram från brittiska drottningen, dagen efter Elizabeth II:s död.

– Jag blev helt tårögd, citeras födelsedagsbarnet av en yngre släkting.

Annons

Det är tradition att den brittiska regenten skickar gratulationer till alla medborgare som blir 100 år gamla. Och det gjorde hon även i fredags, dagen efter sin bortgång. Eller åtminstone kom telegrammet fram till Gwendolyn Hoare då.

"Hon hade pratat i decennier om att få ett telegram från drottningen, och var helt förstörd här hon hörde nyheten" om Elizabeths död, skriver släktingen Sue Beckett till BBC, rapporterar brittiska medier. "Men telegrammet kom fram".

– Jag är rojalist av den gamla stammen, citeras Gwendolyn Hoare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons