Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

31 frihetsberövade i rimfrostinsatser

Brott • Publicerad 5 juni 2020
Polisen har frihetsberövat över 30 personer i samband med flera tillslag i mellersta Sverige. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

31 personer har i veckan gripits i samband med flera tillslag i mellersta Sverige. Av dessa har fyra personer häktats. Insatserna var en del av polisens Operation rimfrost.

"Vi har tagit både illegala vapen och narkotika och vi har frihetsberövat relativt många. Vi jobbar vidare med övergången från rimfrost till det fortsatta arbetet mot grov kriminalitet", säger Stefan Siesing, operationsledaren för rimfrost mitt, i en kommentar.

Annons

Polisen har även gjort en rad tillsyner hos verksamheter som hanterar legala sprängmedel. Åtta kontroller genomfördes i Gävleborgs- och Uppsalas län utan att brister uppmärksammades.

Operation rimfrost är en så kallad nationell särskild händelse och startades med anledning av flera allvarliga våldsdåd i Sverige under hösten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons