Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

36-åring våldtog 14-årig flicka

Brott • Publicerad 10 maj 2022
36-åringen fick kontakt med flickan via sociala medier där han uppgav att han var mycket yngre. Arkivbild.
36-åringen fick kontakt med flickan via sociala medier där han uppgav att han var mycket yngre. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En 36-årig man har dömts till fyra års fängelse av Västmanlands tingsrätt för att upprepade gånger ha våldtagit en 14-årig flicka. Han fälls för fem fall av våldtäkt mot barn och ska betala 180 000 kronor i skadestånd till flickan, rapporterar P4 Västmanland.

Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat sexuellt ofredande. Han fick kontakt med flickan via en app där han uppgav att han var betydligt yngre än 36 år. På nyårsafton åkte han till flickans hemort, en över 90 mil lång resa, för att träffa henne för första gången.

36-åringen har nekat till anklagelserna om våldtäkt, men erkänt att han och flickan har haft samlag. Han har också uppgett att han inte känt till att flickan var minderårig.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons