Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

42-åringens försvarare: ”Tingsrätten delade min uppfattning”

En förväntad fällande dom, menar 42-åringens advokat Thomas Martinson – men betydligt kortare fängelsestraff än vad åklagaren hade yrkat på.
– Tingsrätten delade uppenbarligen min uppfattning att yrkandena på 12 till 15 år var alldeles för högt, säger Martinson.
Blekinge • Publicerad 5 juli 2019
Den 42-årige Blekingekrögarens försvarsadvokat Thomas Martinson.
Den 42-årige Blekingekrögarens försvarsadvokat Thomas Martinson.Foto: Henrik Montgomery / TT

Under fredagseftermiddagen föll domarna mot totalt 13 personer som stod åtalade i den stora amfetamin-härvan där två Blekingekrögare, 48 och 42 år gamla, var att betrakta som huvudmän.

De tillverkade uppskattningsvis 150 kilo amfetamin i sitt restaurangkök under drygt ett års tid innan de greps i Stockholm i maj förra året - efter ett år i häktet väntar nu ytterligare tid i fängelse för de båda. 48-åringen dömdes för synnerligen grovt narkotikabrott till nio år och tio månaders fängelse.

Annons

Hans medkumpan, 42-åringen, dömdes av Uppsala tingsrätt till fängelse i sju år och tio månader.

– En inte helt oväntad dom vill jag påstå. Men jag hade nog den uppfattningen att åklagarens yrkanden på 15 respektive 12 år för min klient låg för högt, och tingsrätten delar uppenbarligen den uppfattningen, säger försvarsadvokaten Thomas Martinson i ett första kommentar till domen.

Han var ledig och hade inte läst domen utan fick den uppläst av Sydöstran.

– Jag förväntade mig att man skulle diffrentiera strafftiden mellan min klient och 48-åringen men man vet aldrig riktigt hur det ska gå vid en fällande dom.

Kommer du/ni att överklaga domen?

– Det vet jag inte i nuläget, jag och min klient kommer säkert att ta kontakt med varandra de närmaste dagarna så får han lämna sina synpunkter. Och sedan ska väl åklagaren har ett ord med i spelet också, säger Thomas Martinson och syftar på åklagare Thomas Forsberg.

Fotnot: Sydöstran har sökt 48-åringens försvarsadvokat Gunnar Falk utan framgång.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons