Nyheter

900 människor smittade av viruset - nu rustar Region Blekinge för misstänkta fall

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

”Plockat fram de rutiner vi haft sedan länge”.

På Region Blekinge har man sedan några dagar tillbaka förberett sig inför eventuellt misstänkta fall av coronaviruset, ett virus som hittills orsakat 26 dödsfall i Kina.

Uppemot 900 personer är smittade, rapporterar P4 Blekinge som pratat med smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

– Det vi gjort är att plocka fram de rutiner vi haft sedan länge för liknande sjukdomar. Vi har informerat de verksamheter som kan komma att bli berörda. Alla vet ju om att det här skulle kunna dyka upp, och då ska vi veta hur vi ska hantera det, säger han till radion.

Om man vistats i framförallt Wuhan-området i Kina och får hosta och feber i Sverige, ska man i första hand kontakta 1177 för rådgivning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.