Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Acast noteras på Stockholmsbörsen

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2021
Johan Billgren är en av personerna bakom poddföretaget Acast som nu ska börsnoteras. Arkivbild.
Johan Billgren är en av personerna bakom poddföretaget Acast som nu ska börsnoteras. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Efter lång tid av spekulationer står det nu klart: podcastbolaget Acast ska börsnoteras. I ett pressmeddelande skriver bolaget att man noteras på Firsth North-listan under andra kvartalet och värderas till 6,7 miljarder kronor.

"Nu ser vi fram emot nästa steg i Acasts utveckling som noterat bolag och vår fortsatta strävan att bli den största marknadsplatsen för podcasts globalt", skriver vd:n Ross Adams i ett pressmeddelande.

Annons

Företaget grundades 2013 och Bonnierkoncernen, bland andra, har investerat i företaget som förra året gjorde en rörelseförlust på 148 miljoner kronor samtidigt som intäkterna ökade kraftigt till 592 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons