Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

AF gör det lättare att hitta tillfälliga jobb

I coronavirusets spår varslar många företag personal just nu.
Men samtidigt finns det verksamheter som plötsligt skriker efter mer arbetskraft.
Nu ska det bli lättare att hitta tillfälliga jobb via Arbetsförmedlingen.
Blekinge • Publicerad 1 april 2020
Arbetsförmedlingen i Karlskrona.
Arbetsförmedlingen i Karlskrona.Foto: Johan Hultgren

Arbetsförmedlingen skriver i ett pressmeddelande att många arbetsgivare är i akut behov av personal. Därför har man skapat en ny samlingsplats på Platsbanken som man kallar #jobbjustnu, med annonser från arbetsgivare som snabbt behöver ny personal. Där kan personer som söker ett nytt eller tillfälligt jobb leta.

– Vi vill uppmana alla arbetsgivare med akuta behov att märka sina annonser med #jobbjustnu, säger Bengt Wiktorén, chef för Arbetsförmedlingens enhet Digitala tjänster för arbetsgivare.

Annons

Ytterligare en nyhet är snabbintervjuer med arbetssökande på distans. Arbetsförmedlingen skriver att det är ett kostnadsfritt digitalt rekryteringsverktyg med bland annat livevideosamtal.

– På grund av coronakrisen är arbetsmarknaden i en exceptionell situation. Förhoppningen är att våra insatser ska underlätta jobbmatchningen. Vi arbetar också intensivt med att hitta fler sätt för att underlätta och förbättra möjligheterna för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra, säger Bengt Wiktorén.

Här saknas innehåll

Johanna SpogardhSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons