Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Aktieägare säger ja till Musks Twitterbud

Ekonomi • Publicerad 13 september 2022
Twitters aktieägare säger ja till Teslagrundaren Elon Musks bud för att köpa bolaget. Men Musk vill dra sig ur affären. Arkivbild.
Twitters aktieägare säger ja till Teslagrundaren Elon Musks bud för att köpa bolaget. Men Musk vill dra sig ur affären. Arkivbild.Foto: Jae C Hong/AP/TT

Twitters aktieägare har röstat ja till att godkänna Elon Musks bud på 44 miljarder dollar för att köpa företaget, rapporterar CNBC.

Men det är oklart om det blir någon affär. Frågan kommer att avgöras i en domstol.

Annons

Teslagrundaren Elon Musk förklarade i april i år att han var redo att köpa Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande runt 470 miljarder kronor. Men i juli meddelade Musk att han ville avbryta köpet.

Twitter har stämt Musk för att tvinga honom att genomföra sitt köp. Han har i sin tur svarat med en motstämning och anser att han har blivit vilseledd. Enligt Musk har Twitter bland annat blåst upp sina användarsiffror.

Domstolsförhandlingarna väntas inledas i mitten av oktober.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons