Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Älgen som stoppade tunnelbanan ihjälskjuten

En älg orsakade under onsdagen stora trafikstörningar sedan den tagit sig in på ett tunnelbanespår i Stockholm.
Efter fyra timmars jakt sköts djuret ihjäl i Vårby gård.
Djur • Publicerad 27 september 2023
Stopp i tunnelbanan i Stockholm på grund av en älg. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vid åttatiden i morse fick vi ett samtal från polisen som upplyste oss om älg i området. Vid elvatiden tog den sig in i Vårby gård station, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL, till TT.

Under dagen rörde sig älgen vidare och antalet stationer som stängdes av utökades successivt. Som mest handlade det om totalt sju stationer längst röda linjen, från Alby till Sätra.

Annons

– Den rör sig fram och tillbaka väldigt snabbt och är väldigt lynnig. Den vänder och springer åt andra hållet, så det är väldigt svårt att få fatt på den, sade Claes Keisu.

Viltvårdare och polis var på plats i området och försökte med olika medel få ut älgen ur tunneln. Klockan 15 meddelade Storstockholms lokaltrafik att älgen skjutits vid Vårby gård.

– Älgen är skjuten, det var en viltvårdare som fick korn på den och kunde skjuta. Nu har den också transporterats bort från spåret, säger Claes Keisu.

Efter flera timmars störningar återupptas trafiken.

– Nu börjar tågen rulla igen längs hela sträckan, men det kommer vara lite störningar ett tag framöver tyvärr, säger Claes Keisu.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons