Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man i 25-årsåldern död i bilolycka

Olyckor • Publicerad 6 mars 2022
En man har omkommit efter en bilolycka utanför Åre. Arkivbild.
En man har omkommit efter en bilolycka utanför Åre. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern har omkommit i en trafikolycka på E14 öster om Åre, uppger polisen. Ytterligare fem personer har skadats och förts till sjukhus.

– Det var en frontalkrock. Samtliga personer inblandade i olyckan har förts till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter. En av dem konstaterades avliden på plats, säger Caroline Wåhlin, befäl vid polisens regionledningscentral.

Annons

Två personer vårdas för medelsvåra skador som inte bedöms som livshotande. Övriga tre har lindriga skador, uppger Region Jämtland-Härjedalen.

Larmet om olyckan kom vid 12-tiden på söndagen. Polisen utreder olyckan som grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Olycksplatsen ska dokumenteras och bilarna har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons