Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ansökan om att bränna religiös skrift godkänns

Koranbränningarna • Publicerad 10 juli 2023
Tidigare koranbränning. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En ansökan om att bränna en religiös text i centrala Helsingborg på onsdag har godkänts av polisen, rapporterar P4 Malmöhus.

Till kanalen berättar Mattias Sigfridsson, polisområdeschef för nordvästra Skåne, att platsen som från början önskades var upptagen. Men efter att polisen och anordnaren haft en dialog och kommit överens om en ny plats kunde tillståndet beviljas.

Annons

– Det är ju egentligen grunden för att en sammankomst ska beviljas så att yttrandefriheten ska kunna genomföras, säger han till P4 Malmöhus.

Sigfridsson berättar också att polisen har avsatt en resurs för att hålla koll under genomförandet och att man följer läget och utvecklingen framåt.

I början av juli hade polisen fått in tre nya ansökningar om allmänna sammankomster med syfte att bränna religiösa skrifter. Två av dem avsåg Stockholm och den tredje är den nu godkända manifestationen i Helsingborg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons