Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Apple lägger på luren – på nytt ställe

Tech • Publicerad 9 augusti 2023
Det riskerar att bli feltryck för många Iphone-användare framöver. Arkivbild.
Det riskerar att bli feltryck för många Iphone-användare framöver. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Se upp, alla miljarder Iphone-användare. Snart kan din telefon få ett nytt utseende och en viktig funktion byter plats.

Enligt amerikanska CNBC tänker Apple i en kommande version av operativsystemet Ios nämligen byta plats på skärmen för symbolen för att lägga på luren i ett samtal. Enligt CNBC har den nya placeringen – nere till höger på skärmen i stället för centralt nertill – provats i testversionen av kommande Ios 17. Den som trycker på "gamla" stället får i stället upp nummerväljaren.

Annons

Det är inte första gången som Apple byter plats på välanvända och väl invanda funktioner i sitt användargränssnitt, tidigare har exempelvis en positionsändring av adressfältet i webbläsaren Safari orsakat missnöje hos vana Iphone-konsumenter, enligt CNBC.

Huruvida centimeterförflyttningen för den röda luren blir permanent eller en valbar funktion för alla Iphone-hanterare återstår att se.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons