Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalas för utpressning av sydsvensk politiker

Med hot om att bli uthängd som sexköpare betalade en sydsvensk politiker över 200 000 kronor till en kvinna. Nu åtalas hon misstänkt för utpressning, rapporterar .
Brott • Publicerad 3 februari 2022
En kvinna åtalas för att ha pressat en sydsvensk politiker på pengar. Hon hotade mannen med att hänga ut honom som sexköpare. Arkivbild.
En kvinna åtalas för att ha pressat en sydsvensk politiker på pengar. Hon hotade mannen med att hänga ut honom som sexköpare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen har nekat till att ha försökt köpa sex. Enligt politikern har han endast köpt nakenbilder av kvinnan och vid något tillfälle skrivit ett meddelande om att det skulle vara "fräckt att ha sex med henne i ett par timmar".

Skärmdumpar från deras konversationer ska kvinnan ha använt för att hota politikern om att allt skulle avslöjas för omvärlden om han inte gav henne pengar. Under åtta månader förde politikern över pengar vid 13 tillfällen. Sammanlagt rör det sig om runt 200 000 kronor, men för drygt ett år sedan gjorde han en polisanmälan.

Annons

Kvinnan medger omständigheterna, men nekar till brott. Hon hävdar att överföringarna är att betrakta som förskottsbetalningar, men något fysiskt möte ska aldrig ha ägt rum.

Kvinnans sambo åtalas samtidigt för penningtvättsbrott. Han ska enligt åklagaren ha tagit emot delar av pengarna och skickat dem vidare till kvinnan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons