Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Australien lättar på virusrestriktioner

Australien • Publicerad 1 juni 2020
I Sydney börjar folk åter gå på restaurang, efter att de hårda virusrestriktionerna börjat lätta.
I Sydney börjar folk åter gå på restaurang, efter att de hårda virusrestriktionerna börjat lätta.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

I Australien öppnar samhället successivt igen, efter det att hårda restriktioner infördes i mars. Från och med måndagen tillåts restauranger att ta emot fler gäster än tidigare och offentliga attraktioner som djurparker, museer och gallerier tillåts att öppna. Regionalt resande kommer också att kunna återupptas.

Landet har relativt låga covidsiffror – 7 200 fall är registrerade, varav 103 personer har avlidit. Antalet nya smittade är få och smittspridningen bedöms vara under kontroll.

Trots det väljer delstaterna att öppna i olika takt. I delstaten New South Wales får till exempel restauranger från och med nu ta emot 50 gäster, medan det i grannstaten Victoria är endast 20 gäster som gäller.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons