Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Båda misstänkta för Frölundadåd nu släppta

En 16-årig pojke som misstänks för mordförsök i samband med en skottlossning har släppts. Därmed är nu ingen frihetsberövad efter de två grova brott som på kort tid drabbat en bostad i Frölunda i Göteborg.
Brott • Publicerad 4 augusti 2023
Ingen är just nu gripen för dåden mot en bostad i Frölunda i Göteborg. Två tonåringar är dock misstänkta i var sitt fall. Arkivbild.
Ingen är just nu gripen för dåden mot en bostad i Frölunda i Göteborg. Två tonåringar är dock misstänkta i var sitt fall. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under natten till söndagen inträffade en explosion vid entrén till ett bostadshus i Frölunda. En 18-årig man anhölls misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse men släpptes senare.

– Vi hade inte tillräckligt för att gå vidare till häktning, säger Sofie Konkell, utredningsledare på polisen i Storgöteborg.

Annons

Två dagar senare blev samma hus beskjutet. Kort därefter greps och anhölls 16-åringen – som nu släppts.

– Det var samma med honom, misstanken räckte inte för häktning, säger Konkell.

Polisen har inte hittat någon koppling mellan de två misstänkta tonåringarna. Man har heller inte sett att dåden skulle vara kopplade till någon aktuell gängkonflikt.

Däremot utgår polisen från att sprängningen och skotten varit riktade mot samma person, som bor på adressen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons