Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Barn föll tio meter – räddades av parasoll

Brott • Publicerad 13 juni 2023
Ett barn i tioårsåldern föll tio meter från en balkong i Alvesta, men landade på en markis eller parasoll. Skadeläget för barnet ska vara stabilt. Arkivbild.
Ett barn i tioårsåldern föll tio meter från en balkong i Alvesta, men landade på en markis eller parasoll. Skadeläget för barnet ska vara stabilt. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ett barn i tioårsåldern ramlade ut från en balkong på tredje våningen i ett lägenhetshus i Alvesta under måndagskvällen. Polisen uppskattar fallhöjden till cirka tio meter, rapporterar P4 Kronoberg.

– Det här barnet har nog haft en stor tur. Det verkar som att det har landat på någon sorts parasoll eller markis på nedersta våningsplanet, som har dämpat fallet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till radiokanalen.

Annons

Barnet fördes med ambulans till sjukhus och skadeläget ska vara stabilt, enligt polisen.

Ärendet utreds som vållande till kroppsskada. Alla som var på plats i lägenheten ska förhöras, men det finns i nuläget inga misstankar om att någon ska ha puttat ut barnet från balkongen, uppger Loeffel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons