Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bergslagen toppar ligan för störningsböter

I somras utfärdade polisen drygt 470 böter till personer som spelat hög och störande musik från bilar. Flest fridstörare fanns i polisregion Bergslagen.
Brott • Publicerad 1 september 2022
I somras utfärdades 473 böter för förargelseväckande beteende för den som för oljud på allmän plats genom att spela hög musik. Bilden har inget med texten att göra.
I somras utfärdades 473 böter för förargelseväckande beteende för den som för oljud på allmän plats genom att spela hög musik. Bilden har inget med texten att göra.Foto: Anna Eriksson/TT

– Det är ett betydande och ovälkommet inslag i gatubilden, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisen i regionen, till TT.

Sedan den 1 juli i fjol kan polisen utfärda böter på 1 000 kronor på plats för förargelseväckande beteende för den som för oljud på allmän plats genom att spela hög musik. Under juli och augusti det året skrevs 470 böter ut.

Annons

Den här sommaren har 473 böter utfärdats från och med juni till och med augusti.

I statistiken sticker Bergslagen ut med 293 böteslappar den här sommaren. Regionen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län.

– Det är ett problem och i synnerhet i västra Värmland jobbar man väldigt aktivt mot det här, säger Lars Hedelin.

Han berättar att den gångna helgen slogs ett sorgligt rekord vid en cruising i Arvika. På en och samma kväll utfärdades 52 ordningsböter.

En förklaring till att så många bötfälldes var att polisen jobbade riktat mot det.

– Vi hade poliser som kunde fokusera på det här under kvällen, som inte blev dragna på en massa akutjobb, säger Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika, till Arvika Nyheter.

Fakta: Böter för störande musik

Utfärdade böter under perioden juni–augusti 2022

Region Nord 72

Region Mitt 29

Region Sthlm 1

Region Öst 4

Region Väst 50

Region Syd 24

Region Bergslagen 293

Källa: Polisen

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons