Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Beskedet: Helikopterbasen blir kvar i Kristianstad

Myndighetens sydsvenska helikopterbas blir nu kvar i Kristianstad. Den flyttades från Ronneby 2018.
Kristianstad/Ronneby • Publicerad 6 april 2020
”Vi ser mycket positivt på dagens beslut”, säger Mattias Hyllert, direktör för sjö- och flygräddningsavdelningen vid Sjöfartsverket.
”Vi ser mycket positivt på dagens beslut”, säger Mattias Hyllert, direktör för sjö- och flygräddningsavdelningen vid Sjöfartsverket.Foto: Mattias Mattisson

På måndagen kom beskedet att Sjöfartsverkets sydsvenska helikopterbas blir kvar vid Kristianstad Österlen Airport. Det nya kontraktet sträcker sig över de närmaste 20 åren.

– Vi ser mycket positivt på dagens beslut. Vi har under de senaste två åren haft ett gott samarbete med flygplatsen, som dessutom är placerad med ett bra läge på sydkusten. Tillsammans med våra helikopterbaser i Visby och Göteborg täcker vi hela södra Sverige, säger Mattias Hyllert, direktör för sjö- och flygräddningsavdelningen vid Sjöfartsverket i ett pressmeddelande.

Sjöfartsverket har sedan i mitten av 2018 tillfälligt huserat i flygplatsens lokaler, efter den tidigare flytten från Ronneby. Nu börjar arbetet med att bygga ut helt nya lokaler för myndighetens verksamhet på Kristianstad flygplats.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons