Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Betalbolaget Qliro stäms av KO

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2022
Konsumentombudsmannen ska lämna in en stämningsansökan mot betalbolaget Qliro. Arkivbild.
Konsumentombudsmannen ska lämna in en stämningsansökan mot betalbolaget Qliro. Arkivbild.Foto: Banfa Jawla/SvD/TT

Qliro erbjuder betallösningar åt e-handlare, men har också en rad andra tjänster som till exempel konsumtionslån riktade mot privatpersoner.

Nu uppger bolaget att det stäms av Konsumentombudsmannen vid Patent- och marknadsdomstolen. Enligt Qliro ska stämningsansökan, som rör bolagets marknadsföring av konsumentkrediter, lämnas in på tisdagen.

Annons

"KO kommer yrka på att domstolen vid vite skall förbjuda Qliro att använda viss marknadsföring avseende såväl frekvens som innehåll", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I september förra året inledde Konsumentverket ett tillsynsärende av bolaget.

"Det har varit väldigt viktigt för oss att åtgärda de brister som Konsumentverket pekat på i samband med granskningen och vår förhoppning var därför att KO skulle avsluta ärendet. Samtidigt välkomnar vi att ärendet prövas i domstol då detta kan bidra till att klargöra marknadspraxis på området vad gäller frekvens samt innehåll i marknadsföring av privatlån", skriver Jonas Arlebäck, tillförordnad vd på Qliro, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons