Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Biden: Migrationssystemet är trasigt

USA:s president Joe Biden kallar landets migrationssystem för "trasigt", samtidigt som han tillkännager att han på söndag ska besöka gränsen mellan USA och Mexiko.
USA/Mexiko • Publicerad 5 januari 2023
USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Biden kommer att besöka gränsstaden El Paso, och besöket kommer att äga rum inför ett möte mellan Biden och ledarna för Mexiko och Kanada i Mexico City.

Enligt Biden ska en kontroversiell regel utökas för att tillåta gränsvakter att omedelbart avvisa fler blivande migranter om de anländer landvägen.

Annons

– Dyk inte bara upp vid gränsen, varnade Biden från Vita Huset.

Biden sade samtidigt att upp till 30 000 människor som enligt AFP "kvalificerar sig till migranter" ska tillåtas in i USA varje månad från Kuba, Haiti, Nicaragua och Venezuela.

Antalet migranter som befinner sig vid gränsen har ökat den sista tiden trots att de flesta som söker asyl i landet fortfarande avvisas med hänvisning till de restriktioner som infördes för att minska spridningen av covid-19.

Tongivande republikaner har kritiserat Biden för att vara ineffektiv när det gäller säkerheten vid gränsen och har ifrågasatt varför presidenten ännu inte varit på plats vid gränsen mot Mexiko.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons