Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bilbesiktningar skjuts upp i sju månader

Trafik • Publicerad 3 juni 2020
Perioden för bilbesiktningar förlängs i sju månader. Arkivbild.
Perioden för bilbesiktningar förlängs i sju månader. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

EU inför en rad tillfälliga åtgärder för att stödja transportsektorn under coronakrisen, rapporterar Dagens Nyheter. Bland annat förlängs perioden för fordonsbesiktningar med sju månader gällande fordon som skulle besiktigats mellan 1 februari och 31 augusti 2020.

Enligt DN berörs runt 2,5 miljoner fordon, däribland bilar, tunga lastbilar, bussar och motorcyklar, av de nya reglerna. Men den som vill besiktiga sin bil som vanligt kan också göra det.

Annons

Även giltighetstiden för körkort och yrkesförarkompetensbevis, som går ut under samma period, utökas med sju månader.

"Transportsektorn har drabbats hårt av coronakrisen och därför är det positivt att EU gemensamt mildrar effekterna av krisen för enskilda och företag", säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i ett pressmeddelande.

Däremot beslutar regeringen att tidsfristen för att utfärda förarkort och besiktiga färdskrivare inte ska förlängas eftersom de anses vara viktiga för trafiksäkerheten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons