Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Biståndsministern besöker Ukraina

Biståndsminister Matilda Ernkrans besöker Ukraina för att prata om den svenska satsningen på 240 miljoner kronor årligen som ska stärka landets samhällsutveckling.
Politik • Publicerad 10 februari 2022
Matilda Ernkrans (S), biståndsminister är i Kiev för att presentera det nya reformstödet till Ukraina. Arkivbild.
Matilda Ernkrans (S), biståndsminister är i Kiev för att presentera det nya reformstödet till Ukraina. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Den 10 till 11 februari besöker biståndsministern Ukraina.

"Jag besöker Kiev för att visa Sveriges stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet mot bakgrund av Rysslands aggression. Sverige är en av de största och mest tongivande givarna till Ukraina", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya biståndsstrategin för reformsamarbete med Östeuropa, där Ukraina är största mottagarland, omfattar cirka 240 miljoner kronor till Ukraina årligen i sju år.

Under besöket kommer biståndsministern bland annat att träffa vice premiärminister Iryna Vereshchuk, Röda Korset och Världsbanken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons