Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Blaschke firar 45 år med sitt företag

Hon har varit i hälsobranschen sedan hon var 20 år. Nu firar Ann Blaschke 45 år med sitt företag Lavendel minispa som ligger i centrala Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 12 oktober 2019
Ann Blaschke har drivit sitt företag i 45 år.
Ann Blaschke har drivit sitt företag i 45 år.Foto: Andreas Blomlöf

Hur känns det att du drivit företaget i 45 år?

– Det är jättekul. Jag vet inte var dessa 45 åren tagit vägen. Att driva eget är en livsstil. Jag är i pensionsåldern, men så länge jag tycker det är roligt och jag har hälsan kommer jag att fortsätta.

Annons

Vad fick dig att ge dig in i branschen?

– Jag tycker om att kunna hjälpa människor. Jag hade besvär med nageltrång när jag spelade fotboll. När jag gick till en fotterapeut insåg jag att det var det jag ville bli. Det var tufft att starta eget och jag fick ofta höra ”hur ska du klara det”. Men jag har alltid haft en drivkraft och tänkt att det ska gå. Det har varit värt det.

Vilken är den största skillnaden, då jämfört med i dag?

– Det är att fler unnar sig i dag och gör det i förebyggande syfte. När jag startade var det främst pensionärer och de som hade besvär som fick behandling.

Vad tycker du är det roligaste?

– Förutom själva jobbet så är det att få hjälpa kunden.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons