Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter ökad smittspridning - regionen höjer beredskapen

Nio personer vårdas just nu på Blekingesjukhuset för coronasmittan - nu höjer Region Blekinge beredskapen till stabsläge.
Blekinge • Publicerad 2 november 2020
Stefan Österström, säkerhetschef vid Region Blekinge.
Stefan Österström, säkerhetschef vid Region Blekinge.Foto: Mattias Mattisson

Från och med måndag 2 november höjer man sin beredskap till följd av pandemin som nu ökar rejält i Blekinge, och har så gjort de senaste veckorna - bara under måndagen kan man efter helgen konstatera 63 nya fall i länet.

Nio personer vårdas just nu på sjukhus, varav två på intensiven.

Annons

”Orsaken är ökad smittspridning i länet och att antalet patienter som vårdas för covid-19 vid Blekingesjukhuset ökat”, skriver man i ett pressmeddelande.

Att man höjer beredskapen till så kallat så kallat stabsläge är för att man ska kunna hantera sin organisation och verksamhet som den ökade smittspridningen har.

– Det innebär att vi aktiverar funktioner och arbetssätt som vi använder vid kriser och har tätare avstämningar i våra ledningsgrupper, säger Stefan Österström, Region Blekinges säkerhetschef.

Österström blir nu stabschef för särskild krisledning inom regionen.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons