Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bombvåg skakar Thailand

Minst fyra personer har dödats i minst nio explosioner på olika platser i Thailand det senaste dygnet, uppger AFP.Premiärminister Prayut Chan-O-Cha manar till lugn.
Thailand • Publicerad 12 augusti 2016
En skadad person blir omhändertagen efter en explosion i Hua Hun på fredagen.
En skadad person blir omhändertagen efter en explosion i Hua Hun på fredagen.

– Bomberna är ett försök att skapa kaos och förvirring, säger han till journalister i Bangkok, enligt AFP.

Två nya explosioner har hörts vid ett klocktorn i Hua Hin, där en person dödades och tre skadades, uppger distriktschefen vid polisen Sutthipong Klai-udom för AFP.

Annons

Det är bara timmar efter att två bomber detonerade i samma stad, då en thailändsk kvinna miste livet och bland annat utländska turister skadades, enligt myndigheterna.

Förutom explosionerna i Hua Hin rapporteras det om två i Phuket, två i Surat Thani och en i södra Trang, enligt AFP.

Enligt The Guardian ska en av bomberna på Phuket ha varit i anslutning till den populära stranden Patong. Enligt polisuppgift till Reuters ska en person ha skadats på Phuket.

Enligt Bangkok Post ska en person ha dödats i Surat Thani där bomberna ska ha exploderat utanför sjöpolisens kontor och en vid den vanliga polisens lokaler med en halvtimmes mellanrum.

I de första två explosionerna i Hua Hin hade sprängladdningarna gömts i blomkrukor och de ska ha utlösts med hjälp av mobiltelefoner. En kvinna dödades och minst 19 personer, varav flera utländska turister, skadades.

– Bomberna var placerade på gatan där de flesta kunderna är från utlandet. Och de exploderade i samband med att utlänningarna började lämna barerna för att gå tillbaka till sina hotell, säger Samoer Yoosumran vid polisen till CNN. (TT)

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons