Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Börsen väntas inleda svagt nedåt

Stockholmsbörsen ser ut att öppna svagt nedåt, enligt prissättningen i terminshandeln på IG Markets.
Trenden är snarlik på ledande Europabörser. Nedgången kommer efter börslyft på Wall Street i tisdags samt nattens handel i Asien efter en oväntat låg inflationssiffra för november i USA.
Börs • Publicerad 14 december 2022
Små kursrörelser nedåt ser ut att bli inledningstemat på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Små kursrörelser nedåt ser ut att bli inledningstemat på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Den oväntat låga novemberinflationen minskar trycket på USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) att höja räntan framöver. Nästa räntebesked väntas i kväll och där räknar marknaden i snitt med en höjning med 50 punkter (0,50 procentenheter) av styrräntan i USA efter fyra höjningar i rad med 75 punkter var.

Kronan har stärkts efter USA-siffran och en dollar kostar just nu 10:22 kronor på valutamarknaden – den starkaste kronkursen sedan augusti.

Annons

Inför börsöppningen har Statistiska centralbyrån (SCB) presenterat en något lägre novemberinflation än väntat även i Sverige – även om den fortfarande är på väg uppåt mot inflationsrekorden under 1990-talskrisen.

Det har även kommit en oväntat stark delårsrapport från den spanska H&M-konkurrenten Inditex, med klädkedjan Zara.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons