Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bostadspriser steg i maj

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Efter nedgången i april syns en ökning av bostadspriserna i maj, enligt SBAB och Boolis prisindex. Arkivbild.
Efter nedgången i april syns en ökning av bostadspriserna i maj, enligt SBAB och Boolis prisindex. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter nedgången i april märks en ökning av bostadspriserna i maj, enligt SBAB Booli housing price index (HPI).

Indexet pekar på prisökningar för villor i hela landet. Störst ökning syns i Malmö med omnejd där villapriserna steg med 5,1 procent i maj.

Annons

När det gäller bostadsrätter steg priserna med undantag för Göteborg med omnejd där priserna sjönk med 1,4 procent. I Malmöområdet stod priserna på bostadsrätter stilla i maj medan de steg med 0,3 procent i Storstockholm.

"När vi sammanställde siffrorna för april över olika regioner såg vi att vi hade en bred prisnedgång i många av de områden som också hade den största smittspridningen. Det är tydligt att optimismen tilltagit på bostadsmarknaden de allra senaste veckorna", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

Enligt honom har bostadsmarknaden så här långt stått emot coronakrisen väl.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons