Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brå får ny generaldirektör

Samhälle • Publicerad 7 juli 2022
Brottsförebyggande rådet (Brå) har till uppdrag att bidra till kunskapsutveckling inom rättsväsende och kriminalpolitik, samt att stödja det brottsförebyggande arbetet.
Brottsförebyggande rådet (Brå) har till uppdrag att bidra till kunskapsutveckling inom rättsväsende och kriminalpolitik, samt att stödja det brottsförebyggande arbetet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen har utsett Mattias Larsson till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet (Brå).

Mattias Larsson kommer närmast från en tjänst som departementsråd och chef för straffrättssäkerheten vid Justitiedepartementet.

Annons

"Med sin gedigna kunskap och erfarenhet av brotts­­bekämpande och brotts­före­byggande frågor kommer han att bidra till att utveckla Brås verk­samhet ännu mer", säger justitie- och inrikes­minister Morgan Johansson i ett pressmeddelande.

Larsson ersätter Björn Borschos, som varit vikarierande generaldirektör sedan den 14 februari i år. Borschos ersatte i sin tur Kristina Svartz, som i januari lämnade sitt uppdrag för att bli biträdande riksdagsdirektör.

Mattias Larsson tillträder sin nya tjänst den 1 oktober 2022.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons