Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Branden i Mora släckt – E45 öppnad igen

En byggnad i Mora började brinna kraftigt efter en explosion natten till tisdag. Branden är nu under kontroll, men byggnaden är totalförstörd.
Olyckor • Publicerad 15 augusti 2023
En kraftig brand bröt ut i en företagslokal i Mora på tisdagsmorgonen. Arkivbild.
En kraftig brand bröt ut i en företagslokal i Mora på tisdagsmorgonen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det har varit minst en riktig explosion. Det är gasoltuber som har gått, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades eftersom brandrök rörde sig in över staden. E45 stängdes av helt för trafik i båda riktningar.

Annons

Strax efter klockan 8 bedömdes faran vara över. VMA drogs då tillbaka och E45 öppnades upp igen.

– Branden är avslutad, och vi har efterbevakning på plats ett par timmar framöver för att se så att den inte blossar upp igen, säger Nina Begallo, teamledare på Räddningstjänsten region Bergslagen.

Byggnaden, där flera företag huserar, är nu totalförstörd. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand för att kunna utreda orsaken.

– Vi kommer att inleda en brandplatsundersökning med våra tekniker på platsen, säger Christina Hallin, presstalesperson på Polisen i Bergslagen.

Polisen upptäckte branden vid 03.52 på tisdagen efter att ha ryckt ut på ett inbrottslarm.

Ingen person har skadats.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons