Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sur börsreaktion på Fed-chefens räntevarning

Börs • Publicerad 7 mars 2023
Alla pilar pekade nedåt efter centralbankschefens tal – utom för Viktväktarna. Arkivbild.
Alla pilar pekade nedåt efter centralbankschefens tal – utom för Viktväktarna. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP-TT

Kurserna föll brett på börserna i New York på tisdagen – en reaktion på ett tal av centralbankschefen Jerome Powell, där han varnade för att styrräntehöjningarna kan bli både större och komma snabbare än vad som tidigare spåtts.

Det breda S&P 500-indexet backade 1,5 procent, Dow Jones industriindex föll 1,7 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 1,3 procent.

Annons

Samtliga elva branschindex stängde också på minus. Allra sämst gick finansbolag och banker vars index tappade 2,5 procent.

Bland enskilda bolag märktes en kursrusning i WW International, i Sverige känt under namnet Viktväktarna. Bolaget har köpt en hälsoplattform och aktien rusade 79,1 procent.

En annan vinnare var sportkedjan Dick's Sporting Goods, upp 11,1 procent, efter att bolaget presenterat en bättre försäljning än väntat i sin kvartalsrapport.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons