Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brittisk oro över mediebehandling i USA

Storbritannien/USA • Publicerad 5 juni 2020
Delstatspolis blockerar gatan för demonstranter i Minneapolis i Minnesota. Arkivbild.
Delstatspolis blockerar gatan för demonstranter i Minneapolis i Minnesota. Arkivbild.Foto: Dave Schwarz/AP/TT

Den brittiska ambassaden i Washington DC har tagit upp de pågående manifestationerna mot polisiärt övervåld med amerikanska myndigheter. I fokus står bland annat hur brittiska journalister som bevakar demonstrationerna bemötts av polis, säger en talesman för premiärminister Boris Johnson.

Bilder och inspelningar från protesterna visar att polis försökt blockera mediers kameror ett flertal gånger, skriver tidningen The Independent. Den brittiske fotografen Adan Gray greps och kastades ner på marken med handfängsel när han bevakade demonstrationer i New York i söndags – trots att han visade sitt presskort, enligt tidningen.

I förra veckan greps mediebolaget CNN:s korrespondent i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis. Minnesotas guvernör Tim Walz har bett CNN om ursäkt för gripandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons