Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera gripna vid kanadensiska gränsen

Demonstrationen vid den viktiga gränsövergången mellan Kanada och USA ser ut att gå mot sitt slut.
Flera personer har gripits och fordon har börjat bogseras bort från platsen, men när bron kan öppnas för trafik är oklart.
Kanada • Publicerad 14 februari 2022
En demonstrant bärs bort av polis från den blockerade gränsövergången mellan Kanada och USA, Ambassador Bridge.Foto: Nathan Denette
En av bilarna som har blockerat Ambassador Bridge bogseras bort från platsen.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Demonstranterna som har blockerat Ambassador Bridge – som går mellan Detroit i USA och Windsor i Kanada och är den mest trafikerade gränsövergången mellan länderna – har hållit i gång sedan i måndags.

Borgmästaren i Windsor säger att han hoppas få fart på trafiken under söndagen.

Annons

"Polisinsatsen kommer att fortsätta på platsen och det kommer att vara nolltolerans mot olaglig aktivitet. Allmänheten bör undvika den här platsen", säger polisen i ett uttalande.

Windsor ligger i provinsen Ontario, där även landets huvudstad Ottawa ligger.

Bron utgör den viktigaste gränsövergången när det kommer till handel mellan grannländerna och blockaden har bland annat hindrat produktionen i bilfabriker på båda sidorna av gränsen – och fått ekonomiska konsekvenser för båda länderna.

Ontario har utlyst nödläge och kanadensisk polis, förstärkt med bepansrade fordon, inledde sin insats i lördags.

Även i centrala Ottawa har tusentals personer demonstrerat under veckan.

Demonstranterna är ilskna över covidrestriktioner och vaccinkrav, och har inspirerat till demonstrationer i bland annat Frankrike, Nya Zeeland och Nederländerna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons