Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Då blir det fritt fram för Sverigeresor i sommar

Från och med den 13 juni blir det fritt fram för resor inom Sverige för den som är symtomfri. Det beskedet lämnar statsminister Stefan Löfven (S) vid en presskonferens.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 4 juni 2020 • Uppdaterad 5 juni 2020
Statsminister Stefan Löfven (S) har gett besked om resor inom Sverige i sommar.
Statsminister Stefan Löfven (S) har gett besked om resor inom Sverige i sommar.Foto: Henrik Montgomery/TT

Coronapandemin har begränsat svenskarnas rörlighet inte bara i världen utan också inom landet. I början av pandemin avrådde myndigheterna från icke nödvändiga resor för att minska smittspridningen i landet.

Sedan i maj gäller att resor som motsvarar max två timmar med bil från hemorten får göras under vissa förutsättningar. Rekommendationen har dock varit att tänka igenom om en resa inom Sverige alls är nödvändig.

Annons

Men i takt med att sommaren närmat sig har önskemål om ökad rörlighet, åtminstone inom Sverige, växt sig allt starkare både från den hårt pressade besöksnäringen och semestersugna svenskar.

Och nu kommer alltså det efterlängtade beskedet från regeringen. Från och med den 13 juni hävs de tidigare reserestriktionerna och det är fritt fram att resa i hela Sverige, oavsett avstånd från hemorten. Tillåtelsen att resa gäller dock endast symtomfria personer, säger Stefan Löfven.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons