Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dansk spionchef fortsatt häktad

Danmark • Publicerad 4 februari 2022
Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), är fortsatt häktad. Arkivbild.
Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), är fortsatt häktad. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/TT

Chefen för Danmarks militära underrättelsetjänst, Lars Findsen, får sitta häktad ytterligare minst fyra veckor. Det beslöt domaren i fallet under fredagen.

Findsen misstänks för att ha läckt hemliga uppgifter.

Annons

Han var en av fyra personer som den danska säkerhetspolisen grep den 8 december i fjol. De fyra uppges vara misstänkta för att ha läckt topphemliga uppgifter från landets två underrättelsetjänster.

Fredagens beslut var den andra omhäktningen. En av de andra misstänkta är Danmarks tidigare försvarsminister Claus Hjort Frederiksen, han är dock inte häktad.

Findsen nekar till brott och kallade i januari sitt eget fall "fullständigt vansinne". Men exakt vad han misstänks för har inte offentliggjorts. Om han fälls riskerar han upp till tolv års fängelse.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons