Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Danskt plan landade i skånskt naturreservat

Brott • Publicerad 13 mars 2022
Måkläppen ligger som en droppe på Falsterbohalvöns sydspets och är populär bland knubb- och gråsälar. Området har varit skyddat sedan 1902 och naturreservat sedan 1971. Arkivbild.
Måkläppen ligger som en droppe på Falsterbohalvöns sydspets och är populär bland knubb- och gråsälar. Området har varit skyddat sedan 1902 och naturreservat sedan 1971. Arkivbild.Foto: Lars Pedersen/TT

Ett mindre danskt propellerplan landade på söndagseftermiddagen i Måkläppens naturreservat vid Falsterbo i södra Skåne, skriver Sydsvenskan. Tilltaget upptäcktes av Kustbevakningen.

– Vårt flyg passerade förbi Måkläppen och då såg man att det stod ett danskt flygplan som hade landat på stranden. Där är ju tillträdesförbud på grund av djurlivet så vi slog larm till polisen, säger Niklas Fröberg på Kustbevakningen till tidningen.

Annons

– Det är lite udda kan man minst sagt säga.

Den danske piloten, en man i 55-årsåldern, är misstänk för brott enligt miljöbalken och riskerar upp till två års fängelse. Enligt polisen var det en kontrollerad landning och inget haveri.

– Det är svårt att säga vilka skador som har uppstått, säger Malin Rosén, inre befäl på polisen i Ystad, till Sydsvenskan.

Dansken fick efter att ha pratat med polisen tillåtelse att lyfta och lämna det känsliga naturområdet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons