Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Disneys rapport över förväntan

Ekonomi • Publicerad 9 februari 2022
Sångerskan Christina Aguilera och Musse Pigg. Disney har nu släppt nya kvartalssiffror. Arkivbild.
Sångerskan Christina Aguilera och Musse Pigg. Disney har nu släppt nya kvartalssiffror. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Nöjeskoncernen Disney levererade en rapport för det fiskala första kvartalet som slog förväntningarna med råge. Abonnemangen på strömningstjänsten Disney+ översteg det tippade antalet, 129,8 miljoner jämfört med väntade 125,8 miljoner. Disney tror också på en ökning av antalet nya abonnemang mot slutet av 2022.

Vinsten per aktie blev 1:06 dollar, jämfört med analytikernas tips på 63 cent. Omsättningen blev 21,8 miljarder dollar, nästan en miljard mer än väntat.

Annons

Öppnandet av nöjesparkerna har haft stor inverkan på resultatet. Fler gäster har besökt parkerna, bokat hotellrum och använt bolagets utbud. Divisionen för parker och upplevelser fördubblade intäkterna jämfört med samma period förra året, från 3,6 miljarder dollar till 7,2 miljarder dollar.

Disneys aktie steg i efterhandeln med över 8 procent, uppger CNBC.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons