Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Döms till fängelse för våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 1 juni 2020
En man i 50-årsåldern döms till fängelse i tre år och två månader för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern döms till fängelse i tre år och två månader för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

En man i 50-årsåldern döms av Halmstads tingsrätt till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar Hallandsposten. Påföljden blir fängelse i tre år och två månader.

Mannen kunde gripas efter att ett anonymt tips kommit in till socialtjänsten. I hans mobiltelefon hittades två filmer som visade två av övergreppen, som filmats med en kamera som suttit i mannens sovrum, skriver tidningen.

Mannen ska även betala ett skadestånd på 200 000 kronor till flickan, som var i tioårsåldern när hon blev utsatt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons