Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svensk diesel dyrast i världen

På måndagen blev det ännu dyrare att fylla tanken på bensin- och dieselbilar i Sverige.
Nya historiska prisrekord noteras – och svensk diesel blir därmed också dyrast i världen.
Ekonomi • Publicerad 14 februari 2022
Rekorddyra droppar. Arkivbild.
Rekorddyra droppar. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Med måndagens svenska prishöjning på diesel är priset på svensk diesel åtta öre dyrare per liter än vad det på den näst dyraste marknaden, i Hongkong, enligt internetsajten Globalpetrolprices.com.

Rekordnoteringarna följer på det att ledande drivmedelskedjor höjt priset på 95-oktanig bensin med 20 öre till 19:44 kronor. Dieseln höjs samtidigt med 15 öre litern till 21:72 kronor.

Annons

Priserna som höjts är de rekommenderade priserna på bemannade stationer.

De senaste prishöjningarna följer på en strid ström av prishöjningar under året. Förklaringen nu är att råoljepriset dragit iväg ordentligt, till närmare 96 dollar för ett fat Nordsjöolja – den högsta nivån sedan 2014. En kortare period var priset uppe nära 100-dollarstrecket.

Att fylla en 60-liters dieseltank kostar med det nya rekordpriset drygt 1 300 kronor. Det är i runda slängar 400 kronor mer än vad samma mängd diesel kostade för ett år sedan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons