Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dubbla övningar blev till skarpa larm – på rätt plats

Två gånger på samma dag råkade räddningsövningar i Blekinge pågå på precis rätt plats.
Blekinge • Publicerad 17 april 2020
Tredje helikopterskvadronen i Ronneby hade precis börjat öva släckning av skogsbränder inför sommaren, när en skogsbrand startade norr om Tving i Karlskrona kommun. Arkivbild, från en annan skogsbrand.
Tredje helikopterskvadronen i Ronneby hade precis börjat öva släckning av skogsbränder inför sommaren, när en skogsbrand startade norr om Tving i Karlskrona kommun. Arkivbild, från en annan skogsbrand.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid Tjurkö i Karlskronas skärgård ramlade en man under torsdagseftermiddagen från sin båt och hamnade i vattnet. Samtidigt fanns räddningspersonal på plats på grannön Sturkös brandstation för en övning.

– Från att vi får in händelsen till att vi är på plats tar det sju minuter, berättar Stefan Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Östra Blekinge, för P4 Blekinge.

Annons

Han menar att detta troligen räddade livet på mannen som fallit i vattnet.

Samma tur hade räddningstjänsten med en skogsbrand norr om Tving. Under dagen hade tredje helikopterskvadronen i Ronneby börjat öva flyg med brandtunna inför sommaren. En helikopter var på plats långt innan räddningstjänsten hade hunnit dit och kunde släppa 50 ton vatten över skogsbranden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons