Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Electrolux går sämre – sparpaket kommer

Vitvarujätten Electrolux flaggar för en lägre vinst än väntat och lanserar ett besparingspaket.
Ekonomi • Publicerad 12 september 2022
Electrolux flaggar för lägre vinst. Arkivbild
Electrolux flaggar för lägre vinst. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Efterfrågan dyker på Electrolux produkter. Ett sämre resultat än väntat gör att Electrolux nu genomför omfattande besparingar. Anledningen till det dåliga resultatet är ökade kostnader på grund av inflation och högre elpris, i kombination med lägre efterfrågan, enligt Jonas Samuelson.

Resultatet för koncernen under det tredje kvartalet förväntas minska betydligt jämfört med andra kvartalet 2022, även exklusive engångskostnaden för att lämna den ryska marknaden. Det är framför allt minskad efterfrågan i Europa och Nordamerika som ligger bakom det negativa resultatet, säger Jonas Samuelson.

Annons

Besparingarna ska omfatta både rörliga och strukturella kostnader, och inleds omedelbart. Något bolaget hoppas ska kunna balansera det negativa resultatet.

– Vi hoppas kunna se resultat av våra besparingspaket redan under kvartal fyra, säger Jonas Samuelson.

Electrolux aktie föll rejält i börsöppningen men återhämtade sig och noterar en nedgång på runt 2 procent strax före lunch.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons